Hoofd weegt zwaarder dan de benen

Ja, ik geef het toe.

Even een titeltje gejat van een boek dat nog op mijn verlanglijstje staat. Ik ben van plan om het verhaal van Olivier Verhaege binnenkort te lezen.

Maar zonder het al gelezen te hebben, heb ik de afgelopen maanden ervaren dat het zeker klopt. Dat hoofd is veel belangrijker dan die benen.
De ondertitel van het boek, waarom lopen gelukkig maakt, paste afgelopen maanden dan echter veel minder in mijn verhaal.

Ik liep na mijn 25km  van The Great Breweries in mei en juni wel nog twee degelijke wedstrijdjes (voor mijn doen moet ik er dan altijd bij zeggen), maar waar ik in mijn vorig bericht nog absoluut geen aanleiding toe zag, is me toch overkomen: ik had de afgelopen weken moeite om me op te laden. Dat had vooral te maken met verhoogde werkdruk en een meer dan behoorlijke portie werkstress. Het inplannen van de loopjes was niet vanzelfsprekend en erger nog, de fun verdween af en toe. Help!

Wanneer de hitte dan ook nog eens spelbreker is en tijdens de vakantie er thuis ook nog moet geklust worden dan bezorgt dat deze handige Harry allerlei carrosserieongemakken (ah ja, niet gewoon van te werken hé) waaronder een zeurende onderrug.

Karine heeft de laatste weken de zones uit mijn trainingsschema’s gehaald. Dat was zeker al een eerste goede zet. Lopen op gevoel, met wel richtlijnen rond afstand en tempo. Een werkwijze die me zeker goed ligt.

Nu ik van de grootste klussen verlost ben, de monsterlijke hitte verdwenen is en ik EINDELIJK in een volledig ontspannen modus geraak, voel ik de goesting terug opborrelen. Terug van even weggeweest.

Aangenaam kennis maken terug met een hoofd dat er weer wil voor gaan. De carrosserie lijkt weer hersteld, en kijk, de laatste trainingen beleef ik terug plezier tijdens het lopen.

In juli geen wedstrijdjes gedaan, maar mogelijks brengt augustus daar toch nog verandering in. Laat het eerst maar verder kriebelen.

Sowieso blijft eind september de halve marathon in Buggenhout mijn belangrijkste doel. Als die goed verloopt wil ik wil ik een definitief besluit nemen richting marathon in het voorjaar van 2020.

Advertentie

2 gedachten over “Hoofd weegt zwaarder dan de benen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s